otrdiena, 2012. gada 27. marts

Husqvarna #1 /1250 jeb Orchidea/ (apskata autore - Blinky)

Šodien par savu Husqvarna #1 (1250 jeb Orchidea) šujmašīnu mums stāsta Blinky. 

Šujmašīnas  modelis un ražotājvalsts

Husqvarna #1+ (jeb 1250, jeb Orchidea); no A-Z ražota Zviedrijā




Aptuvenā cena iegādes laikā

Šoziem gādāta, mašīna + atgādāšana +muita = nepilni 600ls

Iegādes vieta

- no rokas ASV.

Tips 

– elektroniskā, kompjuterizētā.

Vienots dzelzs rāmis un tikai dažas plastmasas detaļas. Sver 11kg.

Dūrienu veidu skaits (šeit varbūt var arī minēt, kurus dūrienu veidus visbiežāk izmantojat, un vai apmierina to kvalitāte)

Daudz. Mašīnai ir izmantojamas vairākas nomaināmas dūrienu kartes, uz katras vidēji 35 – 50 dažādi dūrienu veidi, gan parastie, gan dekoratīvie. … bet tā kā visus dūrienus iespējams savstarpēji kombinēt, pavērst spoguļrakstā pa labi, pa kreisi, uz augšu un leju, tad attiecīgi kombinācijas var veidot krietni vairāk un pēc patikas. Papildus ir ieprogrammēts alfabēts – divi veidi lielie burti un viens veids mazie, un cipari 0-9.
Ir vismaz 3 kartes ar piktogrammām – mašīnā ieprogrammēti mazi izšujami zīmējumi.



Dūriena minimālais un maksimālais platums/garums

0 – 6mm gan garumā, gan platumā

Pogcaurumu skaits un veids/veidi

9 – vienkārši un dekoratīvi.

Kuģītis 

– ir vertikālā novietojuma, tam priekšā glīts, caurspīdīgs vāciņš.

Diegu iever ar roku vai ar kādu papildus iegādātu rīku. Šai mašīnai līdzi nāca tāds interesants verķītis, ar ko smuki dabūt diegu cauri adatas acij.

Brīvā pleca platforma 

– ir. Noņem nost aksesuāru kastīti (kas atverama abās pusēs platformai un atsevišķos nodalījumos novietojamas pēdiņas un atsevišķos – spolītes, ir vieta adatām, birstītei, skrūvgriezim un citiem piederumiem). Iegūstam 8x4cm lielu brīvā pleca platformu.


Pieliekot klāt atsevišķo galdiņu iegūst platāku virsmu lielākiem darbiņiem.

Spolītes turētājs 

-  horizontālā novietojuma, papildus izvelkams vertikālais turētājs.



Piedurumu komplektācijā ietilpst:

a)      No rūpnīcas 6 pēdiņas dažādiem mērķiem,
b)      pacēlājķepiņa, lai nolīdzsvarotu šūšanu pāri biezām vīlēm (pēdiņa nelēkā un nelauž mašīnu) vai piepalīdzētu pogas iešūšanā;
c)      „sensora” pēdiņa pogcaurumiem palīdz šūt vienāda izmēra pogcaurumus
d)     slotiņa & skrūvgriezītis,
e)      tīkliņš spolītei (lai pieturētu diegu un tas tītos vienmērīgi)
f)       diega ievērējs,
g)       izšūšanas modulis ar standartā vienu 100x100mm rāmīti un vienu kartridžu, kurā iekšā vairākas izšujamās bildītes.




Kā tiek galā ar biezu audumu, ādas un kažokādas šūšanu.

Pareizā adata + diegs, ieregulēts attiecīgā auduma biezums uz paneļa – šuj un priecājies.

Kā tiek galā ar ļoti smalku audumu šūšanu

Pavisam smalkiem audumiem ražotājs iesaka lietot noņemamu stabilizētāju, uz displeja parādās atgādinājums tādu lietot, ja tiek ieregulēta smalka auduma apdare.

Vai šujmašīna ir “izvēlīga” diegu ziņā

Viss ir atkarīgs no paša diega kvalitātes – parastām šūšanas darbībām ir gana labs arī švakākas kvalitātes diegs, bet pie izšūšanas jālieto labi diegi, jo mašīna strādā ar lielu ātrumu un tad gan trauslus diegus rauj regulāri.



Kādiem darbiem pārsvarā izmantojat šo šujmašīnu 

– apģērbs bērnam un sev, telpu interjera tekstilizstrādājumiem, mīksto rotaļlietu šūšanai, ādas izstrādājumiem utt

Cik ilgi tā jums kalpo

Man vien dažus mēnešus, bet vispār tai ir aptuveni 12 gadi.

Tad nedaudz brīvākā formā varētu pastāstīt par šujmašīnas plusiem un mīnusiem.

Mašīnīte ir ļoti līdzīga jau aprakstītajai HV Rozei - pie mazākā un vidējā ātruma mašīna šuj ļoti klusu, izšūšanas un lielākā ātruma režīmā ir drusku skaļāka, bet droši varu darbināt, kad blakus istabā guļ mans divgadnieks.

Ļoti patīk tas, ka ir regulējama adatas apstāšanās pozīcija augšā/lejā, regulējams šūšanas ātrums (lai cik stipri spied pedāli, neies ātrāk par iestatīto ātrumu). Ir iespējas dažādi kombinēt gan dūrienu garumu, gan platumu, gan dūrienu novietojumu. Pati automātiski noregulē diega spriegojumu, bet ja nepieciešams, varu pārregulēt manuāli vaļīgāku vai ciešāku. Atpakaļgaitu var ieslēgt īslaicīgi vai uz pastāvīgu režīmu – nav jātur nospiesta kāda svira vai kloķītis. Fanoju par t.s. daudzvirzienu kustību šūšanā – mašīna smuki tipina ne vien uz priekšu un atpakaļ, bet arī pa labi, pa kreisi un dioganālē visos četros virzienos. Ļoti ērti nošūt plakano šuvi piedurknei vai bikšu starai – uzmauc uz brīvā pleca un dudini uz priekšu J

Vēl viens pluss – apgaismojums ir ne vien virs adatas, bet arī virs platformas blakus adatai. Šujot vakarā pie mākslīgā apgaismojuma šī papildus lampiņa sniedz diezgan jūtamu atslodzi acīm.

Patīk tas, ka mašīna ir stabila, ērta un pārdomāta tās darbībā. Funkciju iestatīšana ir vienkārša.
Mašīnai ir apakšējās spolītes sensors – paziņo par tukšu spolīti, kad diegs tajā atlicis aptuveni 15 – 20cm. Tā kā augšējā spolīte ir novietota mašīnai otrā pusē (nav acu priekšā) ir arī augšējās diega spolītes sensors – kā spolīte iet uz beigām, uz displeja parādās simboliņš, ka diegs drīz aptrūksies.

Ja būtu iespēja šo pašu modeli pirkt vēlreiz, vai to darītu? Vai ieteiktu citiem?

Viennozīmīgi – Jā.

Mašīna nav jāeļļo, tā ir pārdomāta un vienkopus sevī ietver principā visas mājsaimniecei – šuvējai vajadzīgās funkcijas. Piemeklējot pareizo pēdiņas+diega+adatas kombināciju, ieplānoto darbiņu ir iespējams paveikt itin veikli un izskata ziņā tas neatpaliks no rūpnieciski ražotā. Vari gan sašūt, gan izdaiļot ar kādu izšuvumu.
Mīnusi – oriģinālās daļas ir diezgan dārgs prieks… tāpēc ieteicams meklēt ģenēriskos jeb neoriģinālos piederumus. Tieši šim modelim piemēroto pēdiņu un dažādu citu aksesuāru medības (atšķirīgais moments – adata ir novietota slīpi un tālāk no pēdiņas turētāja, tāpēc neder visas biežāk sastopamās pēdiņas) noved azartā un drusku cieš maciņš. 



3 komentāri: