sestdiena, 2012. gada 24. marts

Bernette E92c (apskata autore - Laila)

Ar savas Bernette E92c  šujmašīnas apskatu Laila no Mazliet atklātības, emociju un skaistu sīkumu bloga mūsu kopprojektā iesāk kompānijas Bernina šujmašīnu sadaļu.

Šujmašīnas modelis un ražotājvalsts

Bernette E92c, Šveice



Aptuvenā cena iegādes laikā

260 LVL

Iegādes vieta

Burda veikaliņš Marijas ielā 21, Rīgā. Garantijas laiks - 2 gadi.

Tips

Elektroniska, kompjuterizēta šujmašīna

Dūrienu veidu skaits

Pieejami 55 dūrienu veidi - sākot ar parastajiem taisnajiem, zig-zag, elastīgajiem dūrieniem, turpinot ar dažādu veidu overloka, slēptajiem, veļas un lāpīšanas dūrieniem. Ap divdesmit dažādi dekoratīvie dūrieni - sirsniņas, puķītes, robiņi, kvadrātiņi, lapiņas, sniegpārsliņas un vēl, un vēl. Astoņu veidu pogcaurumi un actiņas dūriens. Tāpat, papildus 55 dūrieniem, iespējams izšūt arī burtus un ciparus.
Tā kā pati esmu iesācēja, līdz šim bijusi vajadzība tikai pēc pašiem vienkāršākajiem - taisnajiem, zig-zag, elastīgajiem un overloka dūrieniem, taču izmēģināta, protams, ir lielākā daļa.
Dūrienu kvalitāte apmierina pilnībā.


Dūriena minimālais un maksimālais platums/garums

Dūrienu garums un platums ļoti ērti tiek regulēts ar +/- podziņām un redzams displejā. Iespējams dūriens garums no 0.5mm līdz 4.5mm, platums no 0.5mm līdz 7.0mm.


Pogcaurumu skaits un veidi

Šujmašīna “māk” astoņu veidu viena soļa pogcaurumus (ar vienu vai abiem kantainiem/noapaļotiem galiem, mēteļu pogcaurumus u.c.), kā arī actiņas (apaļu) dūrienu. Jālieto kopā ar pogcaurumu pēdiņu, kurā ievieto podziņu precīzai pogcauruma izmēra izvēlei.

Kuģītis

Bernette E92c ir horizontālais kuģītis, spolīte ļoti viegli izņemama/ieliekama no augšpuses. Tā kā spolītes vāciņš ir caurspīdīgs, var sekot līdzi, cik diega uz tās vēl atlicis.

Diega ievērējs

Ir automātiskais diega ievērējs, taču ar tām modernajām tehnoloģijām ir tā - dažreiz tik pat viegli un ātri to pašu var izdarīt manuāli. Lai nu kā, ievērējs strādā labi un vienkārši.

Brīvā pleca platforma

Pieliekamas brīvā pleca platformas komplektācijā nav, taču šujmašīnai ir ērti noņemams šūšanas platformas gals (kurā iekšā ir neliela piederumu kastīte biežāk izmantojamiem sīkumiem), kas ļauj apšūt bikšu galus, roces un citas šauras vietas.



Spolītes turētājs

Pieejami divi spolītes turētāji - stacionāro var lietot arī vertikāli, taču pārsvarā tas tiek apguldīts horizontāli. Otrs turētājs ir vertikāls un noņemams/uzliekams pēc nepieciešamības.


Piederumu komplektācijā ietilpst

Mazajā atvāžamajā nodalījumā, kas atrodas noņemamajā šūšanas platformā var atrast:
*  trīs mazās spolītes
*  otru spolītes turētāju
*  lielo un mazo spolītes nostiprinātāju
*  5 gab. adatu komplektu
*  malas virzītāju (vēl nav ne jausmas par tā pielietojumu)
*  otiņu tīrīšanai un divus skrūvgriežus


Šujmašīnas labajā malā ir izvelkama atvilktnīte, kurā atrodas ļoti ērta pamacība iesācējiem gan par diegu ievēršanu, gan par pēdiņu un dūrienu saderību, gan pēdiņu funkcijām. Tur pat arī deviņas pēdiņas:
*  parastā, universālā pēdiņa
*  rāvējslēdzēja pēdiņa
*  pogu iešūšanas pēdiņa
*  pogcaurumu pēdiņa
*  pēdiņa izšūšanai
*  overloka pēdiņa
*  kvilta pēdiņa
*  pēdiņa lāpīšanai
*  pēdiņa slēptajam dūrienam


Papildus uzreiz iegādājos arī pēdiņu slēptā rāvējslēdzēja iešūšanai. Pēdiņas ir īpaši uzslavas vērtas - rāvējslēdzējus un pogcaurumus šuj ļoti akurāti un vienkārši; overloka pēdiņa (lai arī, protams, pilnībā neaizstāj īstu overloku) apdarina maliņas daudz rūpīgāk, nekā zig-zags, turklāt nesavelk auduma malu, jo pēdiņa to ļoti labi piespiež un iztaisno. Tāpat esmu paradusi izmantot kvilta pēdiņu, kura ir ideāli piemēro, lai nošūtu ekselenti taisnu vīli 0.5cm attālumā no malas.




Kā tiek galā ar biezu audumu, ādas un kažokādu šūšanu

Diemžēl vēl nav nācies šūt kažokādu, taču kopumā biezu audumu šūšanu vērtēju labi, uz stabilām 4 no 5 ballēm. Ar ādas šūšanu bija problēmas - prasījās augšējais transportieris, jo āda vienkārši neslīdēja. Situāciju daļēji atrisināja šūšana caur papīru.

Kā tiek galā ar ļoti smalku audumu šūšanu

Līdz šim ar smalku audumu šūšanu arī esmu apmierināta, taču jāšuj lēnāk, ar pacietību, un īpaši jāpievērš uzmanība adatas un diegu (!) izmēram.

Vai šujmašīna ir izvēlīga diegu ziņā

Diegu ziņā visizvēlīgākā ir šujmašīnas saimniece, tādēļ šo punktu nevaru pilnvērtīgi atbildēt :)

Kādiem darbiem pārsvarā izmantojat šo šujmašīnu?

Pieaugušo apģērbu šūšanai.

Cik ilgi tā jums kalpo?

Šujmašīna iegādāta pirms pieciem mēnešiem.

Nesen pabeidzu Burdas šūšanas skolas kursus, pirms tam nekādas pieredzes šūšanā nebija, tādēļ šī ir mana pirmā šujmašīnīte. Pagaidām sašūta tikai kursu programma un vēl mazliet - pāris svārku, bikses, divas kleitas, topiņš, jaciņa.
Ar savu izvēli esmu ļoti apmierināta, jo kursos bija iespēja izmēģināt arī citas Bernina šujmašīnas.
E92c ir kompjuterizēta, līdz ar to elementāra lietošanā, īpaši iesācējam.
Uz šujmašīnas priekšējā paneļa iespējas ar podziņām izvēlēties 10 biežāk izmantojamos dūrienus, ieejot izvēlnē elementāri var izvēlēties jebkuru no 55 dūrieniem, burtus, ciparus.
Izvēloties dūrienu, šujmašīna pati uzstāda standarta (visbiežāk izmantojamo) dūriena garumu un platumu, ko pēc tam var pieregulēt ar ērtām +/- podziņām uz priekšējā paneļa.
Displejā var redzēt dūriena veidu, parametrus, kā arī adatas pozīciju un ieteicamo pēdiņu, līdz ar to nav viss jāpatur galvā. Dažādus dūrienus un to kombinācijas (par izšujamo tekstu utml.) var saglabāt atmiņā (šo funkciju vēl neesmu izmantojusi).
Ļoti liels pluss ir iespēja regulēt šūšanas ātrumu, kā arī izvēlēties augšējo vai apakšējo adatas pozīciju. Iespējams darbināt šujmašīnu gan ar roku (spararats labajā sānā), gan ar pedāli, gan vienkārši nospiežot podziņu (ļoti ērti, šujot vienkāršus taisnus gabalus).
Kopumā ņemot, šujmašīna ir ērta un intuitīvi saprotama, un - ja nu kas - visu var atrast arī instrukcijā latviešu valodā.


Ja būtu iespēja šo pašu modeli pirkt vēlreiz, vai to darītu? Vai ieteiktu citiem?

Noteikti ieteiktu Bernette E92c citiem neprofesionāliem šuvējiem, neatkarīgi no viņu prasmju līmeņa. Arī pati izvēlētos tieši šo modeli otrreiz, jo tas apmierina visas manas vajadzības un dod milzu iespējas izaugsmei. 

6 komentāri:

  1. Vai tad tagad Bernette šujmašīnas sākuši ražot Šveicē? Cik zināms Šveicē ražo Berninu:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Anonīm=Bernete ir Berninas šujmašīnas modelis!

      Dzēst
    2. Jā, Bernettes top Taizemē - nezinu, vai tas ir labi vai slikti:) Bet pašu pamatražotni Bernina tomēr ir saglabājusi Stekbornā. Nu tā vismaz apgalvo pati kompānijas mājaslapa.
      P.S. Šodien man bija tas prieks un gods dzīvajā aptaustīt vairākus gan Bernina, gan Bernette modeļus - palika ļoti labs iespaids:) Sāku pārdomāt sava overloka nomaiņu no Brother uz Bernina variantu.

      Dzēst
    3. Zkss - :):):) Mums laikam darbojas kaut kāda telepātija - mēs gandrīz vienlaicīgi esam iekomentējušas:):)

      Dzēst